Η Κίνα λύνει το πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων με δισεκατομμύρια κατσαρίδες

Εκτρέφονται σε φάρμες για να τρώνε σκουπίδια
13 Δεκεμβρίου 2018 08:39
Η Κίνα λύνει το πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων με δισεκατομμύρια κατσαρίδες

Η Κίνα έχει μία μοναδική μέθοδο αντιμετώπισης για τα απόβλητα τροφίμων. Δισεκατομμύρια κατσαρίδες εκτρέφονται για να καταβροχθίζουν τόνους φαγητού που πετιέται. Οι πόλεις της πιο πολυπληθούς χώρας του πλανήτη συνεχίζουν να επεκτείνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, παράγοντας όλο και περισσότερα απόβλητα τροφίμων. Η διαχείρισή τους όμως γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για τους δήμους, οι οποίοι απλά πετούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες σε χωματερές.

Στα περίχωρα της Jinan, περίπου ένα δισεκατομμύριο κατσαρίδες καταβροχθίζουν πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων τροφίμων την ημέρα! Τα απόβλητα φτάνουν στις εγκαταστάσεις της Shandong Qiaobin Agricultural Technology πριν την αυγή και οι κατσαρίδες ταΐζονται μέσω σωλήνων.

Οι δουλειές μάλιστα πάνε τόσο καλά, που η Shandong Qiaobin σκοπεύει να ανοίξει άλλες τρεις τέτοιες εγκαταστάσεις μέσα στο 2019 και να διαχειριστεί το ένα τρίτο των αποβλήτων τροφίμων που παράγουν στην Jinan 7 εκατομμύρια άνθρωποι. Μέχρι τώρα, τα απόβλητα τροφίμων τα κατανάλωναν γουρούνια, ωστόσο ισχύει απαγόρευση σε αυτήν την πρακτική στην Κίνα από το ξέσπασμα γρίπης των χοίρων. Η εκτροφή κατσαρίδων θεωρείται το επόμενο βήμα για τη διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων.

Tags: