Η Taylor Swift χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε συναυλία της

Για να ξεχωρίσει τους διώκτες της
13 Δεκεμβρίου 2018 07:22
Η Taylor Swift χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε συναυλία της

Celebrities υψηλού προφίλ όπως η Taylor Swift έχουν και ανθρώπους παθιασμένους με αυτούς πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και πολλές φορές επικίνδυνους, τους λεγόμενους stalkers αν θέλετε. Για την αντιμετώπισή τους, οι celebrities προσλαμβάνουν προσωπική ασφάλεια, η Taylor Swift όμως επέλεξε και την προστασία υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, στη διάρκεια μιας συναυλίας της έγινε χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, η οποία επέτρεπε στην ίδια και την ομάδα ασφαλείας της να αναγνωρίσουν γνωστούς stalkers. Δεν αναφέρεται πως τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο event, αλλά πως η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να τους αναγνωρίσει και να τους παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας για να αποτραπούν έκτροπα.

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είχε κρυφτεί σε ένα κιόσκι το οποίο έδειχνε clips από την πρόβα της Swift και όποια φορά κάποιος κοιτούσε την οθόνη, το σύστημα τον κατέγραφε. Οι εικόνες έπειτα στέλνονταν αυτόματα σε ένα “σταθμό διοίκησης” σε άλλη πόλη όπου γινόταν η διασταύρωση των εικόνων με την database των διωκτών της.

Εγείρονται ωστόσο ερωτήματα ιδιωτικότητας όπως το ποιος βλέπει τις φωτογραφίες, ποιανού ιδιοκτησία είναι, κρατούνται ή σβήνονται μετά το event, πόσο ασφαλής είναι η αποθήκευσή τους; Ο νόμος φαίνεται πως είναι με το μέρος της Swift, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, αφού οι συναυλίες θεωρούνται ιδιωτικά events και επομένως οι διοργανωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια μέσα παρακολούθησης επιθυμούν.