Data bug του Google+ εκθέτει τα στοιχεία 52 εκατομμυρίων χρηστών

Και η Google το αποσύρει νωρίτερα
11 Δεκεμβρίου 2018 08:08
Data bug του Google+ εκθέτει τα στοιχεία 52 εκατομμυρίων χρηστών

Το Google+ αιωρείται στο χώρο των social media χωρίς σκοπό και κατεύθυνση εδώ και χρόνια και η Google ήδη έχει αποφασίσει να το αποσύρει τον Αύγουστο του 2019. Ωστόσο η εταιρία ανακάλυψε ένα νέο data bug που επηρέασε 52.5 εκατομμύρια χρήστες και έτσι αποφάσισε να αποσύρει το Google+ τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η εταιρία ανακάλυψε πως οι χρήστες επηρεάστηκαν από το bug με το software update Νοεμβρίου. Το bug πιθανώς να επέτρεπε σε κάποιον να βρει πληροφορίες για το χρήστη, όπως όνομα, email, απασχόληση, φύλο, γενέθλια, σχέση, είτε έχουν τεθεί public ή private. Βρήκε πως υπήρξε πρόβλημα στο API κατά τη διάρκεια των δοκιμών της και το διόρθωσε μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ως τώρα πως οι developers είχαν πρόσβαση σε αυτό το API για να πάρουν τα δεδομένα των χρηστών μέχρι η Google να το επισκευάσει.

Όπως και να έχει, το Google+ που απευθύνεται στους καταναλωτές θα κλείσει οριστικά τον Απρίλιο του 2019, ενώ θα αποκλειστεί και η πρόσβαση σε όλα τα Google+ APIs τις επόμενες 90 ημέρες.