Η Ιαπωνία θα απαγορεύσει τη χρήση εξοπλισμού από Huawei και ZTE

Για τις κυβερνητικές υπηρεσίες
10 Δεκεμβρίου 2018 07:38
Η Ιαπωνία θα απαγορεύσει τη χρήση εξοπλισμού από Huawei και ZTE

Η Huawei και η ZTE πέρα από smartphones, κατασκευάζουν και εξοπλισμό επικοινωνίας όπως routers, mobile hotspot dongles και άλλα. Ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει την εισαγωγή εξοπλισμού από αυτές τις εταιρίες κατηγορώντας τες για κατασκοπεία εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ έχουν καλέσει και τους συμμάχους τους να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή. Έτσι, σύμφωνα με το Reuters, η Ιαπωνία θα σταματήσει τις αγορές Huawei και ZTE προϊόντων για κυβερνητικές χρήσεις, για την βελτίωση της ασφάλειάς της και την αποτροπή διαρροών και επιθέσεων.

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν αρχίσει επίσης την απαγόρευση των προϊόντων των δύο εταιριών υπό τους φόβους της κατασκοπείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ και αρκέστηκε να δηλώσει:

Η κυβερνοασφάλεια γίνεται ένα σημαντικό θέμα στην Ιαπωνία. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα και θα δούμε το θέμα από πολλές πλευρές.

Η Κίνα από την πλευρά της δήλωσε:

Ελπίζουμε η ιαπωνική πλευρά να προσφέρει ένα δίκαιο ανταγωνιστικό περιβάλλον στις κινεζικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία και να μην κάνει κάτι που θα βλάψει τη διμερή συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.