Εφαρμογή της Huawei βοηθά κωφά παιδιά να διαβάσουν

Τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει γραπτές λέξεις σε νοηματική
04 Δεκεμβρίου 2018 08:38
Εφαρμογή της Huawei βοηθά κωφά παιδιά να διαβάσουν

Το διάβασμα για πολλούς είναι απλή υπόθεση, ωστόσο για τους κωφούς ή αυτούς με προβλήματα ακοής, αποτελεί πρόκληση. Ειδικά στα μικρά παιδιά, γονείς και δάσκαλοι δυσκολεύονται να μεταφέρουν την πληροφορία της λέξης αν δε γνωρίζουν νοηματική και τα παιδιά με τη σειρά τους δεν μπορούν να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της λέξης και των δικών τους εμπειριών. Η Huawei με τη νέα της εφαρμογή StorySign για Android σκοπεύει να το αλλάξει αυτό.

Η εφαρμογή με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να μεταφράσει τυπωμένες λέξεις από ένα βιβλίο σε νοηματική γλώσσα η οποία εκτελείται από το avatar της εικόνας παραπάνω. Η εφαρμογή δε βοηθά μόνο τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν, αλλά και τους γονείς να μάθουν νοηματική. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο 10 νοηματικές γλώσσες, κυρίως ευρωπαϊκές (η Ελληνική δε συμπεριλαμβάνεται), με ένα αντίστοιχο βιβλίο για κάθε γλώσσα. Αναμένεται όμως μεγαλύτερη υποστήριξη στο άμεσο μέλλον τόσο στις γλώσσες όσο και στα βιβλία που προσφέρονται.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ, ενώ να σημειώσουμε πως δεν περιορίζεται σε τηλέφωνα Huawei και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως από Android τηλέφωνα.