Η Google εξηγεί πως δημιούργησε το εκπληκτικό Portrait Mode του Pixel 3

Εκμάθηση μηχανής στα καλύτερά της
01 Δεκεμβρίου 2018 07:38
Η Google εξηγεί πως δημιούργησε το εκπληκτικό Portrait Mode του Pixel 3

Οι εποχές που οι κάμερες στις Nexus συσκευές ήταν επιεικώς απαράδεκτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την Google. Με την εισαγωγή των Pixel τηλεφώνων η εταιρία έδειξε από την αρχή πως δεν αστειεύεται πλέον στον τομέα της φωτογραφίας, ενώ απέδειξε μια και καλή πως το software είναι πολύ σημαντικότερο από τα megapixel ή τον αριθμό των καμερών.

Τρία τηλέφωνα μετά, η Google με post στο AI blog της αποκαλύπτει τις διεργασίες που κρύβονται πίσω από το εκπληκτικό Portrait Mode του Pixel 3, καθώς και τις μεθόδους και τα πρωτότυπα που χρησιμοποίησε για να το καταφέρει. Η Google σημειώνει πως χρησιμοποιεί ακόμα τεχνητή νοημοσύνη για να πετύχει το εφέ βάθους, αλλά με το Pixel 3 βελτίωσε την επιλογή των καλύτερων αποτελεσμάτων όσον αφορά την εκτίμηση του βάθους. Για να εκπαιδεύσουν τη νέα AI χρειάστηκαν πολλές περισσότερες PDAF εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της παρακάτω εικόνας.

Για να το πετύχουμε αυτό δημιουργήσαμε το δικό μας custom “Frankenphone” το οποίο περιέχει πέντε Pixel 3 τηλέφωνα, μαζί με μία Wi-Fi διάταξη που μας επέτρεπε να καταγράφουμε ταυτόχρονα εικόνες από όλα τα τηλέφωνα (με περιθώριο 2 milliseconds). Με αυτό το rig δημιουργήσαμε υψηλής ποιότητας βάθος από φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας δομές από κίνηση και στερεοσκοπική όραση.

Η Google δεν είναι μόνη της στον αγώνα των εταιριών για καλύτερες κάμερες, αφού και η Huawei έχει κάνει τεράστια βήματα στον τομέα της φωτογραφίας. Επιμένοντας όμως σε μονή κάμερα στο 2018, επιδεικνύει περίτρανα τις δυνατότητες του software στις φωτογραφίες.