Η Xiaomi συνεργάζεται με την ΙΚΕΑ

Για περισσότερες smart home συσκευές
30 Νοεμβρίου 2018 08:07
Η Xiaomi συνεργάζεται με την ΙΚΕΑ

Όσοι έχουν ασχοληθεί περισσότερο με την Xiaomi γνωρίζουν πως η εταιρία προσφέρει πέρα από τηλέφωνα και smart home συσκευές. Τώρα φαίνεται πως θέλει να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της αλλά και να μπει σε νέες αγορές μέσα από μια συνεργασία με την IKEA.

Η IKEA από την άλλη έχει μπει στο παιχνίδι των IoT συσκευών με έξυπνες λάμπες, ασύρματους φορτιστές, έξυπνα στόρια και άλλα και αυτή η συνεργασία με την Xiaomi είναι η πρώτη φορά που η σουηδική εταιρία συνεργάζεται με μία κινεζική τεχνολογική εταιρία.

Ξεκινώντας στην Κίνα το Δεκέμβριο, όλη η λίστα των smart φωτιστικών της IKEA θα συνδέονται στην IoT πλατφόρμα της Xiaomi και θα μπορούν να ελέγχονται μέσω των Xiaomi προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του Xiao Ai ψηφιακού βοηθού και της Mi Home εφαρμογής. Τα φώτα θα μπορούν επίσης να συνδέονται με άλλες Xiaomi IoT συσκευές όπως αισθητήρες και ηλεκτρικές συσκευές για έξυπνη διαχείριση ενεργειών. Τα smart προϊόντα φωτισμού θα συνδέονται με το Mi Control Hub μέσω του ZigBee πρωτοκόλλου.

Μέχρι τώρα οι smart συσκευές της IKEA λειτουργούν άψογα με το HomeKit της Apple. Η νέα συνεργασία θα δώσει μια εναλλακτική και σε όσους δεν είναι χρήστες του οικοσυστήματος της Apple.