Η Samsung θα αποζημιώσει εργαζομένους των οποίων οι ασθένειες σχετίζονται με την εργασία τους

Η επίσημη “συγγνώμη” της εταιρίας στα θύματα
27 Νοεμβρίου 2018 09:28
Η Samsung θα αποζημιώσει εργαζομένους των οποίων οι ασθένειες σχετίζονται με την εργασία τους

Όπως αποκαλύπτει το Yonhap News, η Samsung ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζομένους της στις γραμμές παραγωγής επεξεργαστών και LCD για τις ασθένειες που προκλήθηκαν σε αυτούς από την εργασία τους και συμφώνησε σε ένα πακέτο αποζημίωσης μέγιστης αξίας $130.000 ανά ασθένεια. Η συμφωνία με τους εργαζομένους καλύπτει και εκ γενετής ασθένειες των παιδιών τους. 

Αγαπημένοι συνάδελφοι και οικογένειες υπέφεραν για πολύ καιρό, αλλά η Samsung Electronics απέτυχε να τακτοποιήσει το θέμα νωρίτερα. Η Samsung Electronics επίσης δε διαχειρίστηκε πλήρως και ολοκληρωτικά πιθανούς κινδύνους υγείας στις γραμμές παραγωγής των chip και των οθονών υγρών κρυστάλλων. Σήμερα, θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη στους εργαζομένους που υπέφεραν από ασθένειες, καθώς και στις οικογένειές τους. – Kim Ki-nam, CEO Samsung Electronics

Το αποτέλεσμα αυτό προήλθε μετά από 10ετή αγώνα του SHARPS, ενός οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Hwang Sang-ki, του οποίου ο γιος πέθανε από λευχαιμία όσο εργαζόταν στο εργοστάσιο chip της Samsung το 2007. Εκτιμάται πως πάνω από 200 εργαζόμενοι ανέπτυξαν ασθένειες που σχετίζονται με τη γραμμή παραγωγής της Samsung και 70 από αυτούς έχουν πεθάνει.

Η SHARPS θα συνεχίσει να μάχεται και για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της εταιρίας από τα τμήματα ηλεκτρομηχανικής, βιομηχανικού IT και μπαταριών, οι οποίοι επίσης διαχειρίζονται επικίνδυνα και βλαβερά υλικά.