Ρομπότ καθαρισμού αποφεύγει τις ακαθαρσίες του σκύλου σας

Και καθαρίζει μόνο του τη σφουγγαρίστρα του
24 Νοεμβρίου 2018 12:23
Ρομπότ καθαρισμού αποφεύγει τις ακαθαρσίες του σκύλου σας

Μια κινεζική startup εταιρία, η Veniibot φαίνεται πως έχει φτιάξει τον πιο...αυτόματο ρομπότ καθαριστή σπιτιού. Ο λόγος για το Venii N1 το ρομπότ σφουγγαρίσματος και σκουπίσματος, που μπορεί μέσω των ενσωματωμένων καμερών του μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα στον χώρο. Αυτό του επιτρέπει, όπως θα δείτε και στο gif παρακάτω, να αποφεύγει διάφορα ανεπιθύμητα αντικείμενα μέσα στο σπίτι και ιδιαίτερα τις ακαθαρσίες του σκύλου σας:

Και για όσους ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους, οι κάμερες του N1 δεν στέλνουν δεδομένα στο cloud εξαιτίας του απομονωμένου κυκλώματός του. Για να φέρει εις πέρας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το N1 δεν βασίζεται μόνο στις κάμερες του αλλά και στο machine learning, έτσι ώστε να ανιχνεύει ακαθαρσίες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Επίσης, μπορεί να ανιχνεύσει εάν προχωράει πάνω στο πλακάκι του σαλονιού και βρει τη μοκέτα για παράδειγμα, αλλάζει αυτόματα από την σφουγγαρίστρα σε μια απαλή βούρτσα. 

Για κάθε 15-20 τ.μ. που καθαρίζει στο σπίτι το N1 μπορεί, επίσης, να επιστρέφει στη βάση του όπου καθαρίζει μόνο του τη σφουγγαρίστρα και συνεχίζει ξανά τη δουλειά του. Μάλιστα, χάρη σε μερικούς προεκτάσιμους βραχίονες μπορεί να βάζει περισσότερη δύναμη όταν σφουγγαρίζει και έτσι να είναι πιο αποτελεσματικό. 

Εκπρόσωπος της Veniibot δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει και το πιο εξελιγμένο Venii N1S μοντέλο που θα καθαρίζει τις ακαθαρσίες του σκύλου σας, ωστόσο θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος -καταλαβαίνετε το γιατί. 

Προς το παρόν η κυκλοφορία του προορίζεται μόνο για την Κίνα τον ερχόμενο Μάιο και θα κοστίζει περίπου €415.