Το Tumblr αφαιρέθηκε από το App Store λόγω παιδικής πορνογραφίας

Το επιβεβαιώνει η εταιρία
21 Νοεμβρίου 2018 09:24
Το Tumblr αφαιρέθηκε από το App Store λόγω παιδικής πορνογραφίας

Η εφαρμογή του Tumblr για το iOS είχε εδώ και μέρες εξαφανιστεί από το App Store, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση. Υπήρχαν φήμες που έκαναν λόγο για μη αποδεκτό περιεχόμενο και φαίνεται πως ήταν σωστές. Το Tumblr αφαιρέθηκε από το App Store λόγω παιδικής πορνογραφίας. Η εταιρία παραδέχτηκε το γεγονός και δήλωσε:

Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός ασφαλούς online περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες και έχουμε μηδενική πολιτική ανοχής όταν πρόκειται για media που περιέχουν παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Ένας έλεγχος ρουτίνας αποκάλυψε περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας, το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί ακόμα στην database της βιομηχανίας. Αφαιρέσαμε άμεσα αυτό το περιεχόμενο. Οι δικλείδες ασφαλείας του περιεχομένου είναι μία δύσκολη πρόκληση λειτουργίας τέτοιων πλατφορμών. Σκεφτόμαστε διαρκώς νέα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε και δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την ομάδα μας από αυτό.

Περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας λοιπόν που πέρασε από τα φίλτρα της πλατφόρμας ήταν ο λόγος αφαίρεσης της εφαρμογής του Tumblr από το App Store της Apple. Μέχρι τώρα, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο iOS ακόμα.