Το Instagram αφαιρεί τα αγορασμένα likes, followers και comments  

Και προειδοποιεί τους χρήστες

Το Instagram αφαιρεί τα αγορασμένα likes, followers και comments

Το Instagram  ανακοίνωσε πως ξεκινά να μειώνει τη “μη αυθεντική δραστηριότητα” στην πλατφόρμα του, εννοώντας φυσικά τις εφαρμογές τρίτων που υπόσχονται likes, follows και comments, καθώς παραβιάζουν την πολιτική του. Προειδοποιεί και τους χρήστες να πάψουν την οποιαδήποτε χρήση τέτοιων εφαρμογών.

Παίρνουμε κάποια μέτρα για να περιορίσουμε αυτό το είδος της συμπεριφοράς. Οι λογαριασμοί που εντοπίζουμε, που κάνουν χρήση τέτοιων υπηρεσιών θα λάβουν ένα μήνυμα μέσα από την εφαρμογή, το οποίο θα τους ειδοποιεί πως έχουμε αφαιρέσει τα ψεύτικα likes, τους ακολούθους και τα σχόλια που έκανε ο λογαριασμός τους σε άλλους.

Το σύστημα των ψεύτικων likes συνήθως δουλεύει ζητώντας το password του χρήστη, ώστε να υπάρχουν ψευδείς αλληλεπιδράσεις με το δικό τους account. Το Instagram θα ζητήσει από αυτούς τους χρήστες να αλλάξουν και τον κωδικό τους. Αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, οι χρήστες θα δουν “την εμπειρία τους στο Instagram να επηρεάζεται”, όπως για παράδειγμα με περιορισμένη πρόσβαση σε κάποια χαρακτηριστικά.

Από τις πρώτες μέρες του Instagram ανιχνεύουμε αυτόματα και αφαιρούμε ψεύτικους λογαριασμούς για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας. Το σημερινό update είναι ένα ακόμα βήμα για να κρατήσουμε το Instagram μία ζωντανή κοινότητα όπου άνθρωποι συνδέονται και μοιράζονται εμπειρίες με αυθεντικούς τρόπους.