Η κινεζική κατασκευάστρια smartphone Meitu, ανακοίνωσε πως η Xiaomi αναλαμβάνει τη διοίκησή της στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας. Τα επόμενα τηλέφωνα της εταιρίας θα φέρουν το brand της Meitu, αλλά η Xiaomi θα είναι υπεύθυνη για το design, την Έρευνα και Ανάπτυξη, το marketing και τις πωλήσεις. Η Meitu θα συνεχίσει να αναπτύσσει software καμερών, όπως κάνει και τώρα για τα τηλέφωνά της.

Τα τηλέφωνα της Meitu είναι επικεντρωμένα στις selfies, αφού και ο στόχος της εταιρίας είναι “να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να εκφράσουν την ομορφιά τους”. Έχει πουλήσει μόλις 3.5 εκατομμύρια συσκευές μέσα στα 5 χρόνια ύπαρξής της και θεωρεί την Xiaomi “τον τέλειο συνέταιρο για την ανάπτυξή της”.
![]()
Η Xiaomi θα πληρώνει ένα ποσοστό των κερδών της από τις πωλήσεις τηλεφώνων στην Meitu και μετά από 5 χρόνια θα πληρώνει στάνταρ ποσό ανά τηλέφωνο. Η λογική λέει πως θα δούμε το brand της Meitu στα Mi Stores ανά τον κόσμο, ενώ αναμένεται και τα Xiaomi τηλέφωνα να αναβαθμίσουν το λογισμικό της κάμεράς τους με τους αλγόριθμους της Meitu. Άγνωστο παραμένει ωστόσο αν οι εφαρμογές της Meitu θα έρχονται προεγκατεστημένες στα Xiaomi τηλέφωνα.
Must Read
Έρχεται το Xiaomi 17 Max!
Το Xiaomi Redmi A7 Pro έφτασε στην Ελλάδα με τιμή τα €129.90!
Έξυπνες ιδέες δώρων από τη Xiaomi για τη Γιορτή της Μητέρας