Η Huawei ετοιμάζει τη δική της ψηφιακή βοηθό για χρήση εκτός Κίνας

Θα “χτυπήσει” Google Assistant και Alexa
19 Νοεμβρίου 2018 07:30
Η Huawei ετοιμάζει τη δική της ψηφιακή βοηθό για χρήση εκτός Κίνας

Η Huawei έχει τη δική της ψηφιακή βοηθό, παρόμοια με την Google Assistant και την Alexa της Amazon και ονομάζεται Xiaoyi. Ωστόσο η ύπαρξή της περιορίζεται στα smartphones της εταιρίας που βρίσκονται μέσα στην επικράτεια της Κίνας και μιλάει μόνο Κινέζικα. Ο CEO της Huawei ωστόσο, Richard Yu, έχει μεγάλα σχέδια για την ψηφιακή βοηθό της εταιρίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο CNBC, εξέφρασε την επιθυμία του η ψηφιακή βοηθός της Huawei να βγει από τα όρια της Κίνας και να διατεθεί σε παγκόσμια κλίμακα, ανταγωνιζόμενη την Google Assistant και την Alexa.

Χρησιμοποιούμε τη δική μας στην Κίνα και στο μέλλον θα χρησιμοποιούμε τη δική μας έξω από την Κίνα. Στην αρχή χρησιμοποιούμε κυρίως Google Assistant και Amazon Alexa. Θέλουμε περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουμε τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης… Αργότερα θα επεκταθούμε και εκτός Κίνας.

Ο Yu δεν έδωσε κάποιο χρονικό πλαίσιο αναφοράς για το πότε θα βγει εκτός Κίνας η ψηφιακή βοηθός της εταιρίας, ωστόσο έκανε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Amazon και Google. Οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.