Τεχνητή νοημοσύνη ξεγελά αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων

Δημιουργώντας τεχνητά αποτυπώματα
17 Νοεμβρίου 2018 08:56
Τεχνητή νοημοσύνη ξεγελά αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ερευνητές του New York University κατάφεραν να ξεγελάσουν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων με τεχνητά αποτυπώματα δημιουργημένα από τεχνητή νοημοσύνη. Το DeepMasterPrints σύστημα κατάφερε να ξεγελάσει 23% των αισθητήρων με περιθώριο λάθους 1/1.000 και το 77% στους αισθητήρες με περιθώριο λάθους 1/100. Πιο εύκολη πρόσβαση είχε σε αισθητήρες που είχαν αποθηκευμένα πολλά αποτυπώματα.

Οι περισσότεροι αισθητήρες βασίζονται σε μερικό αποτύπωμα μιας και δεν “τυλίγονται” γύρω από το δάχτυλό σας και τα περισσότερα βιομετρικά συστήματα δε συνδυάζουν τα μερικά αποτυπώματα για να δημιουργήσουν ένα πλήρες αποτύπωμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αναπαραχθεί από κάποιον επιτήδειο ένα μέρος του αποτυπώματός σας.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα νευρωνικό δίκτυο το οποίο δημιουργούσε αποτυπώματα που ταιριάζουν σε μια πληθώρα μερικών αποτυπωμάτων, εκπαιδεύοντας έναν παραγωγικό αλγόριθμο χρησιμοποιώντας datasets πραγματικών αποτυπωμάτων. Τα αποτυπώματα του DeepMasterPrints μοιάζουν πειστικά με πραγματικά αποτυπώματα, ξεγελώντας ακόμα και το ανθρώπινο μάτι. Οι ερευνητές ελπίζουν πως τα αποτελέσματα της έρευνάς τους να ωθήσουν τη βιομηχανία να κάνει ακόμα πιο ασφαλή τα βιομετρικά συστήματα.

Αν δεν επιβεβαιώσεις πως ένα βιομετρικό έρχεται από ένα πραγματικό πρόσωπο, πολλές από αυτές τις επιθέσεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η πραγματική ελπίδα από αυτή την έρευνα είναι να προωθηθεί η ανίχνευση ζωντανού οργανισμού στους βιομετρικούς αισθητήρες. - Philip Bontrager, τμήμα μηχανικής NYU