Ο Zuckerberg ζήτησε από τα στελέχη του να μη χρησιμοποιούν iPhone

Συνεχίζεται η κόντρα με τον Tim Cook
16 Νοεμβρίου 2018 07:17
Ο Zuckerberg ζήτησε από τα στελέχη του να μη χρησιμοποιούν iPhone

Φαίνεται πως τα επικριτικά σχόλια του Tim Cook για το Facebook δεν “έκατσαν” καλά στον CEO της εταιρίας, Mark Zuckerberg, ο οποίος φέρεται να είπε στα στελέχη του Facebook να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhone και να προτιμήσουν Android smartphones.

Η τριβή μεταξύ των δύο αντρών ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, όταν ο Cook είχε δηλώσει πως “δε θα εκμεταλλευτούμε την προσωπική σας ζωή. Η ιδιωτικότητα είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι μια ελευθερία”. Συνέχισε το επόμενο διάστημα τονίζοντας πως η Apple έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή να επιλέξει την ιδιωτικότητα έναντι του κέρδους, αρνούμενη να πουλήσει τα δεδομένα των πελατών της.

Ο Zuckerberg είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές “εξαιρετικά ανειλικρινείςδηλώνοντας από την πλευρά του:

Νομίζω πως είναι σημαντικό να μην καταλήξουμε με Σύνδρομο Στοκχόλμης και να μην αφήσουμε τις εταιρίες που εργάζονται σκληρά για να σας χρεώνουν παραπάνω, να σας πείσουν πως πραγματικά νοιάζονται για εσάς. Επειδή αυτό μου ακούγεται γελοίο”.

Το Facebook αρνείται πως ο Zuckerberg απαγόρευσε τα iPhone στα στελέχη του, παραδέχεται όμως πως διαθέτει μια πολιτική προώθησης των Android τηλεφώνων, μιας και αυτό το λειτουργικό χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού στη Γη.

Ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους και τα στελέχη μας να χρησιμοποιούν Android, επειδή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.

Ο Tim Cook διαρκώς επικρίνει το επιχειρηματικό μας μοντέλο και ο Mark έχει κάνει ξεκάθαρο το γεγονός πως διαφωνεί μαζί του.