Εστιατόριο ξοδεύει $10.000 για τραπέζι...Instagram

Σημεία των καιρών ή επένδυση διαφήμισης;
12 Νοεμβρίου 2018 09:20
Εστιατόριο ξοδεύει $10.000 για τραπέζι...Instagram

Διαφημίσεις σε τηλεόραση, έντυπα μέσα και internet είναι ένας τρόπος να προσελκύσεις νέους πελάτες, ωστόσο ανταποκρινόμενοι στη μόδα των social media, πολλοί εστιάτορες αποφασίζουν να κάνουν το μαγαζί τους πιο φιλικό στο Instagram, είτε ετοιμάζοντας ευπαρουσίαστα πιάτα, είτε φροντίζοντας την εμφάνιση και το φωτισμό του μαγαζιού. Έτσι οι πελάτες διαφημίζουν από μόνοι τους το εστιατόριο – και κυρίως δωρεάν – απλά φωτογραφίζοντας τα πιάτα και ανεβάζοντάς τα στα social media όπου τα βλέπουν οι φίλοι τους.

Ένα εστιατόριο ονόματι Boston Chops αποφάσισε να το πάει στο επόμενο επίπεδο, ξοδεύοντας $10.000 για ένα ειδικό τραπέζι το οποίο διαθέτει φώτα σε μπράτσα για να μπορούν να μετακινηθούν σε διάφορες γωνίες, φώτα των οποίων μπορεί να αλλάξει η ένταση και φώτα με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία χρώματος.

Αυτό είναι και το μοναδικό τέτοιου είδους τραπέζι στο μαγαζί και απευθύνεται φυσικά σε αυτούς που δεν μπορούν να φάνε σε εστιατόριο αν δεν απαθανατίσουν το γεύμα τους. Το υπόλοιπο εστιατόριο έχει μία καλαίσθητη διακόσμηση του 19ου αιώνα.

Τα social media είναι ένα μεγάλο κομμάτι της εστίασης σήμερα και δε χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ όταν ανοίξαμε το Boston Chops South End πέντε χρόνια πριν. Τώρα, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του εστιατορίου και από το φαγητό να είναι όμορφες όταν αναρτώνται από τους influencers. Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο marketing για τον κόσμο που μπορεί να δει τα φαγητά μας, το ντεκόρ μας και τα κοκτέιλ μας και ελπίζουμε να τους προσελκύσουν να έρθουν να τα δουν οι ίδιοι. – Chris Coombs, συνιδιοκτήτης Boston Chops

Tags: