Η Samsung αναβαθμίζει το Android της με το One UI

Κάνει τα μεγάλα τηλέφωνα εύκολα στη χρήση
08 Νοεμβρίου 2018 07:38
Η Samsung αναβαθμίζει το Android της με το One UI

Μαζί με την αναδιπλούμενη οθόνη, η Samsung αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών της και το νέο της Android skin. Ονομάζεται One UI και φέρνει το μινιμαλισμό στο πάλαι ποτέ “βαρύ” λειτουργικό της. Το ανανεωμένο design περιέχει στρογγυλεμένες γωνίες στα εικονίδια και η αισθητική έχει επικεντρωθεί “στα σημαντικά”.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά skin στην ιστορία της Samsung μετά το TouchWiz και το Samsung Experience που έχουν σήμερα. Η ομαδοποίηση συναφών αντικειμένων έχει κυρίαρχο ρόλο με τα λεγόμενα Focus Blocks, ενώ υπάρχουν ρυθμίσεις για ευκολία χρήσης μεγάλων οθονών, όπως το Note 9 και το S9+.

Υπάρχει ένα Night mode το οποίο μαυρίζει το background για εύκολη ανάγνωση τη νύχτα, ενώ τα χρώματα του software θα ταιριάζουν με το εξωτερικό χρώμα της συσκευής. 

Τo One UI της Samsung θα γίνει διαθέσιμο σε όσους συμμετέχουν στη beta του λειτουργικού αργότερα μέσα στο μήνα. Η Samsung αναφέρει ότι το Android 9.0, που μαζί του φέρνει το One UI, θα έρθει στα Galaxy S9, S9 Plus και Note 9 τον Ιανουάριο του 2019.