Το Πεντάγωνο ετοιμάζει κυβερνοεπίθεση εάν η Ρωσία παρέμβει στις εκλογές

Βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα
07 Νοεμβρίου 2018 10:59
Το Πεντάγωνο ετοιμάζει κυβερνοεπίθεση εάν η Ρωσία παρέμβει στις εκλογές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να επαναληφθεί το περιστατικό των εκλογών του 2016 και για τις μεσοπρόθεσμες εκλογές δηλώνουν πανέτοιμες να αντεπιτεθούν εάν χρειαστεί. Για αυτό τον λόγο το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίας ασφαλείας συμφώνησαν να καταστρώσουν ένα πλάνο κυβερνοεπίθεσης ως αντίποινα, εάν υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία παρενέβη και στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτουν ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Εφόσον χρειαστεί να γίνει χρήση της κυβερνοεπίθεσης, οι hackers του αμερικάνικου στρατού έχουν πάρει το πράσινο φως για να αποκτήσουν πρόσβαση στα κυρίως συστήματα της Ρωσίας, ώστε όλη η επίθεση να ξεδιπλωθεί γρηγορότερα. Η όλη προετοιμασία λέγεται πως είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης του νομικού πλαισίου των κυβερνοεπιθέσεων από τον Λευκό Οίκο. 

Υπό τον πρόεδρο Ομπάμα αυτού του είδους οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν επιτρεπτές εφόσον έπαιρναν την έγκριση του Προέδρου ή τριών επιτροπών από μη προσβεβλημένους οργανισμούς. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι το Πεντάγωνο, η Homeland Secutiry και το Office of the Director of National Intelligence, ώστε να δοθεί η έγκριση για κυβερνο-χτύπημα.