Η Apple δε θα αποκαλύπτει πλέον νούμερα πωλήσεων

Για iPhone, iPad και Mac
04 Νοεμβρίου 2018 07:00
Η Apple δε θα αποκαλύπτει πλέον νούμερα πωλήσεων

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μετόχων για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, ο επικεφαλής οικονομικών της Apple, Luca Maestri  ανακοίνωσε πως η εταιρία δε θα αποκαλύπτει πλέον τον αριθμό πωλήσεων του hardware της, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad και Mac. Ακολουθεί δηλαδή την ίδια πολιτική που εφαρμόζει έως τώρα για τις μικρότερες συσκευές της, όπως τα Apple Watch, AirPods και HomePod, τα οποία είναι κάτω από μία ενιαία κατηγορία “Other Products”.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη πως οι πωλήσεις των iPhone δεν άλλαξαν από πέρυσι, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 29%. Η επίσημη γραμμή της Apple είναι πως η ανακοίνωση του αριθμού πωλήσεων των συσκευών της “δεν είναι αντιπροσωπευτική της υποβόσκουσας δύναμης της επιχείρησης” σημειώνοντας πως η πώληση μίας μονάδας δεν είναι τόσο σχετική σήμερα όσο ήταν στο παρελθόν.

Είναι σαν να πας στο σούπερ μάρκετ, να βάλεις το καρότσι μπροστά από τον ταμία και να πεις “πόσα τεμάχια έχω εκεί μέσα;”. Δεν έχει μεγάλη σημασία πόσα τεμάχια είναι εκεί όταν κοιτάμε τη συνολική αξία αυτών που περιέχει το καρότσι. – Tim Cook