Το Facebook φτάνει τους 2.6 δισεκατομμύρια χρήστες

Συνεχίζει να μεγαλώνει αργά αλλά σταθερά
31 Οκτωβρίου 2018 08:31
Το Facebook φτάνει τους 2.6 δισεκατομμύρια χρήστες

Τα προβλήματα του Facebook με τα fake news, το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τις παραβιάσεις ασφαλείας φαίνεται να μην επηρεάζουν τα νούμερα του social media κολοσσού. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τα κέρδη του φτάνουν τα $13.78 δισεκατομμύρια, μία αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.

Πιο ενδιαφέρον στοιχείο από τα χρήματα όμως είναι το γεγονός πως πάνω από 2.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη χρησιμοποιούν Facebook, Messenger, Instagram ή WhatsApp σε μηνιαία βάση. Οι μηνιαίοι χρήστες της Facebook εφαρμογής αγγίζουν τα 2.27 δισεκατομμύρια, ενώ σε καθημερινή βάση πάνω από 1.49 δισεκατομμύρια άνθρωποι μπαίνουν στο Facebook, σημειώνοντας άνοδο 9% από το 2017.

Η κοινότητά μας και η επιχείρησή μας συνεχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα και τώρα πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία υπηρεσία μας κάθε μέρα. – Mark Zuckerberg

Ο Zuckerberg σημείωσε επίσης πως ενώ η αγορά των ΗΠΑ και της Ευρώπης εμφανίζει σημάδια κορεσμού, υπάρχει μεγάλος χώρος ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μέλλον της εταιρίας μάλιστα το βλέπει στις υπηρεσίες μηνυμάτων και στα Stories. Πάνω από 100 δισεκατομμύρια μηνύματα ανταλλάσσονται κάθε μέρα στις εφαρμογές του Facebook, ενώ στο Instagram πάνω από 1 δισεκατομμύριο Stories ανεβαίνουν καθημερινά.