Υποδεχθείτε το νέο MacBook Air με Retina οθόνη και λεπτότερα bezels

Καταφέρνει να είναι ακόμη πιο λεπτό και δυνατότερο
30 Οκτωβρίου 2018 14:05
Υποδεχθείτε το νέο MacBook Air με Retina οθόνη και λεπτότερα bezels

Το νέο Macbook Air ανακοινώθηκε και αποτελεί την πρώτη αναβάθμιση της σειράς από το 2015. Επομένως, το νέο ανανεωμένο μοντέλο MacBook Air του 2018 έρχεται εξοπλισμένο με έναν 8ης γενιάς Intel Core i5 διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.6 GHz, 8GB ή 16GB DDR4 RAM, δύο Thunderbolt 3 θύρες και SSD δίσκους που αγγίζουν το 1.5ΤΒ σε χωρητικότητα ενώ είναι κατά 60% γρηγορότεροι, όπως δήλωσε η Apple στην παρουσίαση της.

Ωστόσο, το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό του βρίσκεται στην πανέμορφη και κοφτερή Retina οθόνη -για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη σειρά προϊόντων της εταιρίας. Το μέγεθος της φτάνει τις 13.3 ίντσες και κουβαλάει πάνω της 4 εκατομμύρια pixels. Μάλιστα, έχει λεπτότερα bezels και 48% πλουσιότερα χρώματα. Η Apple κατάφερε παρά τα λεπτά bezels της οθόνης να συμπεριλάβει την FaceTime HD κάμερα.

Στο σασί του φέρνει το Touch ID με T2 security chip για το πιο ασφαλές boot από κάθε άλλο laptop, αλλά και συναλλαγές μέσω Apple Pay. Το  πληκτρολόγιο 3ης γενιάς έρχεται σαφέστατα βελτιωμένο και είναι πιο ανταποκρίσιμο, ακριβές και με οπίσθιο φωτισμό, ενώ και το track pad πλέον εκμοντερνίζεται στο κατά 20% μεγαλύτερης επιφάνειας, "Force Touch" όπως ονομάζεται.

Επίσης, έχουμε βελτίωση και στον ηχητικό τομέα με hi-fi ηχεία που είναι κατά 25% δυνατότερα, με καθαρότερο και ισχυρότερο μπάσο, ενώ προσφέρουν wide stereo ήχο. Στα του μικροφώνου έχουμε μια διάταξη τριών μικροφώνων για βελτιστοποιημένη ακουστική στις FaceTime κλήσεις και καλύτερη αναγνώριση φωνής. 

Όσον αφορά τη μπαταρία, εκεί η διάρκεια ζωής του φτάνει για μια ολόκληρη ημέρα χρήσης ή τις 13 ώρες αναπαραγωγής ταινιών στο iTunes.

Έγινε ακόμη πιο φορητό και έτσι είναι κατά 17% μικρότερη η επιφάνεια που καταλαμβάνει και κατά 10% λεπτότερο από τον προκάτοχο του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως είναι και ελαφρύτερο καθώς ζυγίζει μόλις 1.24kg. Κάθε νέο Macbook Air είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμο αλουμίνιο, κάτι που η Apple δείχνει πολύ περήφανη που το κατάφερε.

Το νέο MacBook Air θα ξεκινάει από τα $1199 (Rose Gold, Ασημί, Μαύρο) και θα γίνει διαθέσιμο στις 7 Νοεμβρίου με τα preorders να είναι από τώρα ανοιχτά.