Ο συνιδρυτής της Oculus εγκαταλείπει το Facebook 

Μετά την ακύρωση του Rift 2 headset

Ο συνιδρυτής της Oculus εγκαταλείπει το Facebook

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση των συνιδρυτών του Instagram από το Facebook, ο Brendan Iribe επιβεβαίωσε πως εγκαταλείπει επίσης την εταιρία. Πρόκειται για τον πρώην CEO και συνιδρυτή της Oculus, της εταιρίας εικονικής πραγματικότητας την οποία εξαγόρασε το Facebook πριν χρόνια. Η αποχώρηση του Irebe έρχεται μετά από κάποιες αλλαγές στην εταιρία που οδήγησαν στην ακύρωση του Rift 2 headset.

Οι πληροφορίες του TechCrunch αποκαλύπτουν πως την ανάπτυξη του Rift 2 την είχε αναλάβει ο Iribe, αλλά είχε “θεμελιωδώς διαφορετικό όραμα για το μέλλον της Oculus” από την ομάδα του Facebook. Οι διαφορές αυτές μεγάλωναν με το πέρασμα του χρόνου και ο Iribe δεν ενδιαφερόταν για “έναν αγώνα δρόμου προς τον πάτο” όσον αφορά τις επιδόσεις.

Ωστόσο στο τελευταίο αντίο του στο Facebook δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα και προτίμησε να ακολουθήσει μια πολιτικώς ορθή οδό.

Η επιτυχία της Oculus ήταν δυνατή μόνο λόγω της εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους όσους υπήρξαν μέρος αυτού του υπέροχου ταξιδιού, ειδικά τον Mark που πίστεψε σε αυτήν την ομάδα και στο μέλλον του VR και του AR.

Το Facebook δεν αρνήθηκε πως το Rift 2 ακυρώθηκε, αλλά το άφησε να εννοηθεί.

Ενώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα μελλοντικά σχέδια των προϊόντων μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως σχεδιάζουμε μία μελλοντική έκδοση του Rift.

0 comment(s)