Το Messenger απλοποιείται με τη νέα αναβάθμιση

Τρεις καρτέλες αντί για εννιά
25 Οκτωβρίου 2018 06:28
Το Messenger απλοποιείται με τη νέα αναβάθμιση

Όταν ένα λογισμικό υπάρχει για πολύ καιρό, ξεκινά να “πνίγεται” με χαρακτηριστικά και εργαλεία που η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει μέσα στην πάροδο των χρόνων. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Messenger, του οποίου το UI φαίνεται πολύπλοκο και μπερδεμένο.

Με τη νέα αναβάθμιση το Facebook αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την εφαρμογή και να κάνει ευκολότερη τη χρήση της.

Για να κάνουμε ευκολότερο το να βρείτε τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν, το νέο Messenger θα έχει τρεις καρτέλες αντί για εννιά. Οι συζητήσεις σας – τόσο οι ένας προς έναν όσο και οι ομαδικές – είναι στο κέντρο της καρτέλας Chat. Για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά που μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, το Messenger 4 θα έχει οπτικά χαρακτηριστικά επικοινωνίας όπως η Camera στην κορυφή, ώστε να μπορείτε εύκολα να καταγράφετε και να μοιράζεστε τις selfies σας.

Το update θα φέρει και τη δυνατότητα περαιτέρω παραμετροποίησης των συζητήσεών σας, με gradient χρώματα στα chat bubbles. Το Facebook τονίζει ωστόσο πως παρά τις αλλαγές θα κρατήσει χαρακτηριστικά όπως τα polls των φίλων σας, το live location sharing κλπ. Η αναβάθμιση θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη σε όλους μέσα στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.