Τα Tesla θα διαθέτουν "dog mode" για την άνεση των τετράποδων φίλων μας

Θα παραμένουν δροσερά και άνετα στο αυτοκίνητο
21 Οκτωβρίου 2018 06:11
Τα Tesla θα διαθέτουν

Έχουμε δει πολλές φορές ασυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων και άλλων κατοικίδιων να τα αφήνουν στο αυτοκίνητο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, όσο αυτοί πετάγονται για μία δουλειά. Πολλές φορές αυτή η πράξη καταλήγει με περαστικούς να καλούν την αστυνομία ή ακόμα και να σπάνε τα τζάμια για σώσουν το τετράποδο, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων η κατάληξη είναι μοιραία για το ζώο. Η Tesla όμως φαίνεται πως έχει τη λύση.

Τα παραδοσιακά αυτοκίνητα υγρών καυσίμων πρέπει να αφήνουν τη μηχανή να λειτουργεί για να προσφέρουν κλιματισμό, κάτι όχι και τόσο πρακτικό. Αντίθετα, τα ηλεκτρικά μπορούν να διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία χωρίς κόπο. Έτσι τα μελλοντικά σχέδια της Tesla θα περιλαμβάνουν ένα “dog mode” κατά το οποίο ο κλιματισμός θα λειτουργεί, η μουσική θα είναι ανοιχτή και θα υπάρχει σε εμφανές σημείο η θερμοκρασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου για να μην ανησυχούν οι περαστικοί.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη νέα αναβάθμιση, να σημειώσουμε όμως πως υπάρχει ήδη από το 2016 λειτουργία Cabin Overheat Protection στα Tesla για την ασφάλεια των παιδιών.