Ο Tim Cook καλεί το Bloomberg να αποσύρει το ρεπορτάζ περί κατασκοπείας της Κίνας

Ανένδοτο το Bloomberg
20 Οκτωβρίου 2018 07:19
Ο Tim Cook καλεί το Bloomberg να αποσύρει το ρεπορτάζ περί κατασκοπείας της Κίνας

Ένα ρεπορτάζ του Bloomberg αναστάτωσε εταιρίες και κυβερνήσεις, όταν σύμφωνα με αυτό η Κίνα πραγματοποίησε hardware hacking επιθέσεις στους servers της Apple και της Amazon, αποσπώντας πολύτιμες πληροφορίες και βιομηχανικά μυστικά. Έκτοτε, οι εμπλεκόμενες εταιρίες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες και οι ως τώρα έρευνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν έχουν βρει κάτι που να στηρίζει τα λεγόμενα του Bloomberg.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο BuzzFeed News, ο Tim Cook αρνήθηκε επίσημα τις κατηγορίες πως η εταιρία του ήταν το θύμα μιας hardware hacking επίθεσης της Κίνας. Και με μία χωρίς προηγούμενο κίνηση για την εταιρία, ζήτησε την άμεση απόσυρση του ρεπορτάζ από το Bloomberg.

Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην ιστορία τους για την Apple. Πρέπει να κάνουν το σωστό και να την αποσύρουν.

Το Bloomberg από την πλευρά του εμμένει στη θέση του.

Η ρεπορτάζ του Bloomberg Businessweek είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διήρκησε ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο πήραμε πάνω από 100 συνεντεύξεις. Δεκαεφτά διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών εταιριών, επιβεβαίωσαν την εκμετάλλευση του hardware και άλλων στοιχείων για τις επιθέσεις. Δημοσιεύσαμε επίσης τις πλήρεις δηλώσεις τριών εταιριών, καθώς και τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας. Εμμένουμε στη θέση μας και είμαστε σίγουροι για το ρεπορτάζ και τις πηγές μας.