Huawei Watch GT: Το στυλάτο smartwatch με δύο εβδομάδες διάρκεια μπαταρίας

Σε Classic και Sport μοντέλα, αδιάβροχο και με εξελιγμένο heart rate monitor
16 Οκτωβρίου 2018 13:57
Huawei Watch GT: Το στυλάτο smartwatch με δύο εβδομάδες διάρκεια μπαταρίας

Στο ειδικό της event της στο Λονδίνο η Huawei, πέραν των νέων κινητών της, παρουσίασε και επίσημα το Watch GT. Το ολοκαίνουργιο smartwatch της εταιρίας έρχεται εξοπλισμένο με AMOLED οθόνη 1.39 ιντσών και δεν "τρέχει" με το Wear OS της Google, αλλά το watch λειτουργικό της Huawei ονόματι OS Lite. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις κλασικές γραμμές ενός ρολογιού με στρογγυλή πρόσοψη, δυο κορώνες κουμπιά και η κατασκευή του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. 

Ενσωματώνει έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών, ο οποίος εξελίσσει τις λειτουργίες του χάρη στην AI και το Truseen 3.0. Αυτή μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια του αισθητήρα, να κάνει εξυπνότερη καταγραφή του ύπνου σας, να μετράει καρδιακούς παλμούς κάθε δευτερόλεπτο, να σας ειδοποιεί σε περίπτωση αυξημένης πίεσης, και να αλλάζει ανάμεσα σε Performance και Power Saving mode ανάλογα με την περίσταση. 

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι η μπαταρία του που διαρκεί διπλάσιο χρόνο από κάθε άλλο smartwatch - εδώ η εταιρία το σύγκρινε με το Apple Watch Series 4. Συγκεκριμένα, το Watch GT μπορεί να βγάλει 2 εβδομάδες συνεχόμενης χρήσης. Όσον αφορά τις κανονικές δραστηριότητες εκεί φτάνει τις 22 ώρες συνεχόμενης καταγραφής με όλους τους αισθητήρες του ανοιχτούς, ενώ τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκέτο ρολόι, απενεργοποιώντας όλες τις λειτουργίες και να αντέξει μέχρι 30 ημέρες. 

Επίσης, ανακοινώθηκε και το Huawei Band 3 Pro, το οποίο αποτελεί την fitness έκδοση του Watch GT, μιας και μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά του, ενώ μοιάζει εξωτερικά στο περσινό Band 2 Pro. Θα έρθει με τιμή στα €99. 

Το Huawei Watch GT θα κοστίζει €249 για το Sport μοντέλο και €199 για το στυλάτο Classic μοντέλο, ενώ θα έρθει σύντομα στη χώρα μας και θα δίνεται δώρο με κάθε προπαραγγελία του Mate 20 Pro μέχρι τη 1η Νοεμβρίου.