iPhone XS Max vs Note 9: Το ακριβότερο κινητό της αγοράς υστερεί στη διάρκεια μπαταρίας

Ύστερα από δοκιμές που πραγματοποίησε το PhoneBuff
17 Οκτωβρίου 2018 13:21
iPhone XS Max vs Note 9: Το ακριβότερο κινητό της αγοράς υστερεί στη διάρκεια μπαταρίας

Το λανσάρισμα των νέων iPhone της Apple δεν απέφυγε τα στραβοπατήματα (βλ. ChargeGate), παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τα πιο ακριβά κινητά της αγοράς. Τώρα, το γνωστό site PhoneBuff έκανε μια ανακάλυψη που θα φέρει πονοκέφαλο στους ιθύνοντες της Apple. Όπως διαβάζουμε στο άρθρο του Forbes, το PhoneBuff έκανε μερικές "real-life" δοκιμές στην μπαταρία των νέων iPhone και ιδιαίτερα στο iPhone XS Max.

Σε αυτές βρήκε ότι η διάρκεια ζωής της συσκευής δεν μπορούσε να φτάσει αυτή του Samsung Note 9, που είναι ο κύριος ανταγωνιστής του. Χαρακτηριστικά, το iPhone XS Max σταμάτησε να λειτουργεί την ίδια ώρα που το Note 9 του είχε απομείνει 37% μπαταρία. 

Παρά το γεγονός ότι το XS Max έχει κατά 20% μικρότερη μπαταρία από το Note 9, το τελευταίο φέρει μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη και το να προβάλλει pixels στην οθόνη αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου. Επίσης, ο Snapdragon 845 του Note 9 δεν είναι τόσο αποδοτικός ως επεξεργαστής όσο το εντυπωσιακό σε επιδόσεις, A12 Bionic chip της Apple, που εξοπλίζεται το XS Max. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το PhoneBuff χρησιμοποίησε ειδικό ρομποτικό εξοπλισμό για να γίνουν οι μετρήσεις όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται, ενώ το σενάριο των δοκιμών αντικατοπτρίζει μια τυπική μέρα χρήσης των εν λόγω κινητών.