H Apple εξαγόρασε τον αλγόριθμο που μπορεί να βρει τον επόμενο Justin Bieber

Θέλοντας να ενισχύσει το Apple Music έναντι του Spotify
15 Οκτωβρίου 2018 08:26
H Apple εξαγόρασε τον αλγόριθμο που μπορεί να βρει τον επόμενο Justin Bieber

Το νεότερο απόκτημα της Apple ακούει στο όνομα Asaii και πρόκειται για μια εταιρία αναλύσεων στη μουσική βιομηχανία που ειδικεύεται στην ανακάλυψη νέων και ανερχόμενων ταλέντων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios. Μάλιστα, η εταιρία είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των υπηρεσιών της εδώ και έναν μήνα και αυτό συνέβη -διόλου τυχαία δεδομένου των εξελίξεων- στις 14 Οκτωβρίου. 

Αυτό που κάνει η Asaii είναι -σύμφωνα με τα λεγόμενα της- "να ανακαλύψει τον επόμενο Justin Bieber", με τη χρήση ενός ειδικού αλγορίθμου, ο οποίος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για να βοηθήσει τις δισκογραφικές να σχεδιάσουν καμπάνιες μάρκετινγκ και περιοδείες. Η διαδικασία γίνεται μέσω ενός dashboard, που συγκεντρώνει τεράστιο όγκο δεδομένων από streaming υπηρεσίες μουσικής και τα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει καλλιτέχνες "από 10 εβδομάδες έως και έναν χρόνο" πριν αυτοί εμφανιστούν στα charts!

Η εν λόγω εξαγορά έρχεται ως απάντηση στον αντίπαλο του Apple Music, δηλαδή το Spotify, που τελευταία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το ενδιαφέρον του πέραν των mainstream καλλιτεχνών. Τον Σεπτέμβριο, έκανε γνωστό ότι όσοι καλλιτέχνες δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με κάποια μεγάλη δισκογραφική θα τους δίνεται η δυνατότητα να ανεβάζουν απευθείας στην υπηρεσία τα κομμάτια τους. 

Ο αλγόριθμος της Asaii θα μπορέσει να βοηθήσει το Apple Music στον τομέα των προτάσεων για τους ακροατές του, βάσει των γούστων τους, για να ανταγωνιστεί κατά μέτωπο τα αντίστοιχα recommendations του Spotify, που κατά κοινή ομολογία είναι ανώτερα.