Το iOS 12 "τρέχει" ήδη στις μισές iOS συσκευές

Η υιοθέτηση του προχωράει πολύ γρηγορότερα από το iOS 11
13 Οκτωβρίου 2018 11:29
Το iOS 12

Όσον αφορά την αποδοχή του από τους χρήστες iPhone και iPad, το iOS 12 είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Δεν σημαίνει πως το update που υποσχέθηκε να λύσει όλα τα προβλήματα απόδοσης των iOS συσκευών ήταν αλάνθαστο, καθώς ίσως ένα λάθος στο software να ήταν η αιτία του #ChargeGate. Όπως και να έχει η πορεία του έφερε χαμόγελα στην Apple με την ίδια να δημοσιεύει τα επίσημα νούμερα υιοθέτησης του iOS στο Developer Portal του App Store. 

Το νεότερο mobile OS της Apple κατάφερε να "τρέχει" στις μισές iOS συσκευές, δηλαδή να έχει υιοθέτηση 50%, μέσα σε διάστημα 23 ημερών. Σε σχέση με το -κατά γενική ομολογία- προβληματικό iOS 11, που διατέθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, δεν έφτασε το 52% των συσκευών μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Δηλαδή έκανε τον διπλάσιο χρόνο από το iOS 12 ή αλλιώς 48 ημέρες για να φτάσει πάνω από το μισό των συσκευών.

Τέλος, στο Developer Portal η Apple αναφέρει ότι τα ποσοστά υιοθέτησης είναι ακόμη πιο υψηλά για συσκευές τετραετίας, με το 53% εξ αυτών να "τρέχουν" το iOS 12.