Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να βγάλουν την τέλεια selfie

Στο βωμό των likes

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να βγάλουν την τέλεια selfie

Οι μέρες που ζητούσαμε από κάποιον περαστικό να μας βγάλει φωτογραφία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με τις εμπρόσθιες κάμερες των συσκευών να είναι ολοένα και πιο ικανές. Δυστυχώς όμως το φαινόμενο selfie έχει και τη σκοτεινή του πλευρά. Πολλοί δεν αρκούνται σε μια απλή φωτογραφία και προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή και τα likes αναζητώντας επικίνδυνες περιπέτειες.

Advertisement

Κι αν αναρωτιέστε πόσο σπάνιοι είναι οι θάνατοι που προκύπτουν από selfies, μία πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως μεταξύ 2011 και 2017 έχουν σημειωθεί 259 θάνατοι που αποδίδονται σε προσπάθειες λήψης selfie. Οι αιτίες θανάτου ποικίλουν με τις πιο συνηθισμένες να είναι πνιγμοί, συγκρούσεις και πτώσεις, ενώ δε λείπουν και θάνατοι από άγρια ζώα, ηλεκτροπληξία, φωτιά και όπλα.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχουν προταθεί ακόμα και “no selfie” ζώνες σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες, σε μια προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων. Για την ακρίβεια, η Ινδία έχει ήδη 16 τέτοιες ζώνες.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.