Η πειρατεία σημειώνει άνοδο και πάλι εξαιτίας των streaming υπηρεσιών

Οι αποκλειστικότητες επιτυγχάνουν τα αντίθετα αποτελέσματα
04 Οκτωβρίου 2018 08:29
Η πειρατεία σημειώνει άνοδο και πάλι εξαιτίας των streaming υπηρεσιών

Η πειρατεία σημείωνε μέχρι πρόσφατα μία μικρή αλλά σταθερά πτωτική πορεία. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις streaming υπηρεσίες, οι οποίες προσέφεραν αρκετό περιεχόμενο σε σχετικά χαμηλή τιμή. Ωστόσο η ύπαρξη πολλών streaming υπηρεσιών με αποκλειστικότητες σε σειρές φαίνεται πως οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το Global Internet Phenomena η πειρατεία εμφανίζεται να σημειώνει και πάλι άνοδο με το BitTorrent να σημειώνει αύξηση στην κίνησή του κατά 32% μετά από χρόνια πτώσης. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλές αποκλειστικότητες σε πολλές streaming υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να διατηρούν πολλαπλές συνδρομές για πρόσβαση σε μερικές από τις αγαπημένες τους σειρές και έτσι καταφεύγουν στη λύση της πειρατείας.

Πιο πολλές πηγές από ποτέ παράγουν αποκλειστικό περιεχόμενο διαθέσιμο σε μία μόνο streaming υπηρεσία – σκεφτείτε το Game of Thrones του HBO, το House of Cards του Netflix, το The Handmaid’s Tale του Hulu ή το Jack Ryan του Amazon. Για να έχει πρόσβαση κανείς σε όλες αυτές τις υπηρεσίες είναι εξαιρετικά δαπανηρό, οπότε εγγράφονται σε μία ή δύο και πειρατεύουν τα υπόλοιπα. – Cam Cullen, Sandvine

Η ειρωνεία της υποθέσης είναι φανερή, αφού οι υπηρεσίες αυτές δημιουργήθηκαν για να καταπολεμήσουν την πειρατεία, εισάγοντας μια πιο οικονομική λύση για τους χρήστες να παρακολουθούν νόμιμα περιεχόμενο και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν. Η πλειοψηφία των χρηστών είναι διαθέσιμη να δώσει €10 το μήνα για μια πληθώρα επιλογών σε σειρές και ταινίες, αλλά όταν οι αγαπημένες σας σειρές βρίσκονται σε δύο ή περισσότερες πλατφόρμες, τότε περιπλέκεται το θέμα. Μάλιστα, η συνδρομητική υπηρεσία της Disney που θα ενεργοποιηθεί το 2019 απλά θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Εσείς τι πιστεύετε; Διαθέτετε συνδρομές σε πολλαπλές πλατφόρμες; Θα το κάνατε ποτέ; Ή η πειρατεία μετά από ένα σημείο σας φαίνεται ως η μόνη πρακτική λύση;