Oculus Quest: Το ισχυρότερο ασύρματο VR headset

Έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή εικονικής πραγματικότητας
27 Σεπτεμβρίου 2018 06:23
Oculus Quest: Το ισχυρότερο ασύρματο VR headset

Ίσως το πιο εκνευριστικό χαρακτηριστικό των headset εικονικής πραγματικότητας να είναι τα καλώδια. Τα VR headsets που απαιτούν σύνδεση σε PC, μειώνουν την ελευθερία κινήσεων του χρήστη και αναιρούν τον ίδιο το σκοπό τους, να εμβυθίσουν δηλαδή το χρήστη σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Η Oculus πήρε το μήνυμα και αποκάλυψε το Oculus Quest.

Το Oculus Quest είχε την κωδική ονομασία Project Santa Cruz όσο βρισκόταν υπό ανάπτυξη και πρόκειται για ένα standalone, ασύρματο VR headset, το οποίο δεν απαιτεί σύνδεση σε υπολογιστή και δεν εξαρτάται από εξωτερικούς αισθητήρες. Είναι μια εξέλιξη αν θέλετε του Oculus Go, προσφέροντας πραγματική ελευθερία έξι σημείων.

Το Oculus Quest θα έρθει στην αγορά την Άνοιξη του 2019 στην τιμή των $399 για το μοντέλο των 64GB. Θα προσφέρει 1600x1440 pixels ανά μάτι και τη στιγμή της κυκλοφορίας του θα είναι διαθέσιμοι πάνω από 50 τίτλοι παιχνιδιών.

Η tracking τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Oculus ονομάζεται Insight και περιλαμβάνει τέσσερις ultra-wide αισθητήρες σε συνδυασμό με αλγορίθμους computer vision για να ανιχνεύει την κίνηση στο χώρο.