Η ανίχνευση πτώσης στο Apple Watch μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή σας

Ανησυχίες για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων
26 Σεπτεμβρίου 2018 08:09
Η ανίχνευση πτώσης στο Apple Watch μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή σας

Η ανίχνευση πτώσης του Apple Watch Series 4 είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή για ανθρώπους με επικίνδυνα επαγγέλματα. Το ρολόι ανιχνεύει την πτώση και ζητάει επιβεβαίωση για το αν είστε καλά. Αν δε τη λάβει, ειδοποιεί μόνο του τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πρόσφατα όμως το χαρακτηριστικό αυτό έχει ξεσηκώσει μερικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς μπορεί να παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια μία καθηγήτρια νομικής που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την Elizabeth Joh λοιπόν, ειδοποιώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, προσκαλείτε την αστυνομία σπίτι σας, οι οποίοι πλέον δε χρειάζονται ένταλμα για να μπουν σε αυτό και οτιδήποτε παράνομο βρίσκεται σε κοινή θέα μπορεί να καταλήξει στη σύλληψή σας.

Μετά από αυτήν την επισήμανση, είναι αρκετοί αυτοί που καλούν την Apple να τροποποιήσει το χαρακτηριστικό, ώστε να ειδοποιεί κάποια επαφή του χρήστη και όχι τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Να σημειώσουμε ωστόσο πως το χαρακτηριστικό δε θα είναι ενεργοποιημένο εξ αρχής παρά μόνο αν ο χρήστης είναι 65 ετών και άνω.