Οι ιδρυτές του Instagram παραιτούνται από το Facebook

Διαψεύδουν υπόνοιες για εσωτερικές διαφωνίες
25 Σεπτεμβρίου 2018 07:27
Οι ιδρυτές του Instagram παραιτούνται από το Facebook

Οι Kevin Systrom και Mike Krieger δημιούργησαν την εφαρμογή του Instagram το 2010. Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, την πούλησαν στο Facebook έναντι $1 δισεκατομμυρίου, ενώ παρέμειναν στην εταιρία ως CEO και CTO αντίστοιχα. Έξι χρόνια μετά την εξαγορά, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το Facebook.

Αμέσως υπήρξαν φήμες περί αποχώρησης λόγω διάστασης απόψεων με τις τακτικές του Facebook στο χειρισμό των δεδομένων των χρηστών, όπως συνέβη με τους Jan Koum και Brian Acton του Whatsapp, με τον τελευταίο να αναρτά στο Twitter το hashtag #deleteFacebook. Ωστόσο, η δήλωση της αποχώρησής τους στο blog του Instagram διαψεύδει κάτι τέτοιο, αφού δηλώνουν μόνο πως “είναι έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο”.

Ο Mike και εγώ είμαστε ευγνώμονες για τα τελευταία 8 χρόνια στο Instagram και τα 6 στη Facebook ομάδα. Μεγαλώσαμε από 13 άτομα σε πάνω από χίλιους με γραφεία σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που δημιουργούσαμε προϊόντα που αγαπήθηκαν από μια κοινότητα άνω του δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Τώρα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο.

Ο Mark Zuckerberg τους αποχαιρέτισε με την εξής δήλωση: