iPhone XR: Πως θα επιτυγχάνει το bokeh εφέ με μία μόνο κάμερα;

Με χρήση αλγορίθμων στα πρότυπα του Google Pixel
23 Σεπτεμβρίου 2018 05:30
iPhone XR: Πως θα επιτυγχάνει το bokeh εφέ με μία μόνο κάμερα;

Οι πρώτες εντυπώσεις της κάμερας των iPhone Xs και Xs Max είναι θετικές, με αρκετούς reviewers να μένουν στο bokeh σύστημα που έχει αναπτύξει η Apple, με το μεταβαλλόμενο κλείστρο μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Κι ενώ και άλλα τηλέφωνα μπορούν να αλλάξουν το πόσο θολό θα φαίνεται το background, η Apple υπόσχεται μια εμπειρία που μοιάζει περισσότερο σε αυτή των DSLR. Ωστόσο και τα δύο τηλέφωνα μπορούν να δημιουργήσουν το bokeh εφέ χάρη στη διπλή κάμερά τους. Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση του iPhone XR το οποίο διαθέτει μόνο μία κύρια κάμερα;

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Lance Ulanoff και την ανάρτησή του στο Medium, θα μπορεί να πετύχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τα ακριβότερα μοντέλα. Ο Ulanoff, μίλησε με διάφορα στελέχη της Apple για τις κάμερες των νέων iPhone και ο επικεφαλής του Camera Hardware τμήματος του επιβεβαίωσε πως το iPhone XR θα χρησιμοποιεί αλγορίθμους για την επίτευξη του bokeh εφέ.

Μετατρέψαμε το μοντέλο του φακού σε μαθηματικά και το εφαρμόσαμε στην εικόνα. Κανένας άλλος δεν κάνει αυτό που κάνει το XR. Οι άλλοι απλά θολώνουν το background.

Να θυμίσουμε ωστόσο πως το Pixel της Google κατάφερε να καταγράψει εντυπωσιακές bokeh φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μόνο ένα φακό και τους αλγόριθμους της Google. Μένει να δούμε στην πραγματικότητα τις επιδόσεις του XR όταν αυτό κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Tags: