Η VW θέλει να πουλήσει 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020 

Θέλει να τα κάνει mainstream με 10 εκατομμύρια οχήματα

Η VW θέλει να πουλήσει 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020

Η Volkswagen έχει υψηλές προσδοκίες για την νέα της πλατφόρμα MEB (Modular Electric Matrix) που θα ενσωματώσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Το VW Auto Group σχεδιάζει να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα mainstream με την πώληση 10 εκατομμυρίων οχημάτων σε όλο το φάσμα των brands της, κατά τη διάρκεια αυτού που η ίδια ονομάζει “πρώτο κύμα”. Μάλιστα ελπίζει στην πώληση 150.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2020, με τα 100.000 από αυτά να είναι τα I.D. μοντέλα που θα κατασκευαστούν στη Γερμανία.

Το MEB είναι η πλατφόρμα στην οποία θα “κάτσουν” όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου και είναι σχεδιασμένη για να φιλοξενήσει μία επίπεδη, υψηλής χωρητικότητας μπαταρία η οποία προσφέρει ταυτόχρονα σταθερότητα στο αυτοκίνητο μειώνοντας το κέντρο βάρους του. Η VW υπόσχεται επίσης ταχεία φόρτιση η οποία θα φτάνει το 80% σε μισή ώρα.

Το “πρώτο κύμα” αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια, αλλά ο αριθμός των 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θεωρείται σημαντικός από τη VW για να θεωρηθεί η νέα τεχνολογία mainstream. Το VW Auto Group πούλησε 10.7 εκατομμύρια συμβατικά αυτοκίνητα το 2017 με τα ηλεκτρικά να αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό επί των πωλήσεων.

0 σχολια