Η Xiaomi παραδέχεται πως βάζει διαφημίσεις στα settings των τηλεφώνων της

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…
20 Σεπτεμβρίου 2018 07:28
Η Xiaomi παραδέχεται πως βάζει διαφημίσεις στα settings των τηλεφώνων της

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες Xiaomi συσκευών – ειδικότερα των φθηνότερων smartphone – βλέπουν ξαφνικά διαφημίσεις στο τηλέφωνό τους μέσα από το μενού ρυθμίσεων της συσκευής ή τις εφαρμογές συστήματος όπως η Μουσική. Μάλιστα η συχνότητα εμφάνισης των διαφημίσεων έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, οδηγώντας τους χρήστες του MIUI σε ολοένα και πιο οργισμένα posts σε forums. Έτσι το The Verge ήρθε σε επαφή με την Xiaomi για το θέμα και η εταιρία όχι μόνο δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά επιβεβαίωσε το γεγονός και υπερασπίστηκε τη θέση της.

Η διαφήμιση ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι των Internet υπηρεσιών της Xiaomi, ένα συστατικό-κλειδί στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας. Την ίδια στιγμή, θα διατηρήσουμε την εμπειρία χρήσης προσφέροντας επιλογές απενεργοποίησης των διαφημίσεων και βελτιώνοντας συνεχώς την προσέγγισή μας προς τη διαφήμιση, συμπεριλαμβάνοντας την προσαρμογή του πού και πότε θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Η φιλοσοφία μας είναι πως οι διαφημίσεις πρέπει να είναι διακριτικές και οι χρήστες πάντα έχουν την επιλογή να λαμβάνουν λιγότερες προτάσεις.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Xiaomi βασίζεται σε έσοδα μέσω υπηρεσιών και όχι στο περιθώριο κέρδους από τις συσκευές της, εξού και οι χαμηλές συγκριτικά τιμές που συναντάμε ειδικά στη low-end κατηγορία smartphone. Να σημειώσουμε πως οι διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο στις Xiaomi συσκευές με MIUI και όχι σε αυτές με Android One. Εσείς τι πιστεύετε; Είστε πρόθυμοι να δεχτείτε μερικές διαφημίσεις για να κρατήσετε χαμηλά το κόστος απόκτησης ενός τηλεφώνου;

Tags: