Ο Jeff Bezos ξεκινάει τις φιλανθρωπίες με $2 δισεκατομμύρια 

Το Day One Fund θα βοηθήσει άστεγες οικογένειες

Ο Jeff Bezos ξεκινάει τις φιλανθρωπίες με $2 δισεκατομμύρια

Ο ισχυρός άντρας της Amazon, Jeff Bezos – και ας μην ξεχνάμε, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με $150 δις – έχει πολλές φορές κατηγορηθεί πως δεν έχει φιλανθρωπική δράση όπως για παράδειγμα το αντίπαλο δέος του, ο Bill Gates. Πέρυσι λοιπόν, ο Bezos είχε ρωτήσει τους ακολούθους του στο Twitter για ιδέες στο πώς να βοηθήσει ανθρώπους με την τεράστια περιουσία του.

Έτσι, ήρθε η στιγμή που ανακοίνωσε το Day One Fund, μία φιλανθρωπική προσπάθεια για την οποία θα διαθέσει αρχικά δύο δισκεκατομμύρια δολάρια. Μαζί με τη σύζυγό του, MacKenzie Bezos, θα χρησιμοποιήσουν το κεφάλαιο για να δημιουργήσουν “ένα δίκτυο από νέα, μη-κερδοσκοπικά σχολεία προσχολικής αγωγής για κοινότητες με χαμηλό εισόδημα” και θα χρηματοδοτήσουν “υπάρχουσες μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις που βοηθούν άστεγες οικογένειες”.

Το Day 1 Families Fund θα βοηθήσει οργανώσεις και ομάδες που παρέχουν τροφή και καταφύγιο σε οικογένειες, ενώ το Day 1 Academies Fund θα διαχειρίζεται ένα δίκτυο πλήρων υποτροφιών για νηπιαγωγεία εμπνευσμένα από την παιδαγωγική της Montessori σε κοινότητες που το χρειάζονται.

0 σχολια