Το Apple Watch Series 4 σας κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα

Αναβαθμισμένο το smartwatch της Apple
12 Σεπτεμβρίου 2018 20:14
Το Apple Watch Series 4 σας κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα

Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε την επόμενη γενιά Apple Watch. Το Apple Watch Series 4 έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό και νέα χαρακτηριστικά, επικεντρωμένο στην επικοινωνία, το fitness και τις εφαρμογές υγείας.

Το πίσω μέρος του ρολογιού είναι πλέον από κεραμικό υλικό και κρύσταλλο ζαφειριού, επιτρέποντας στα ραδιοκύματα να περάσουν εύκολα μέσα από τη συσκευή, βελτιώνοντας το σήμα δεδομένων της. Το Digital Crown πλέον προσφέρει απτική ανάδραση, δίνοντας μια πιο μηχανική αίσθηση σε κάθε κλικ. Χωρίς να κάνει σημαντικές αλλαγές στο design του σώματος της συσκευής, η Apple κατάφερε να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης κατά 30%. Η οθόνη πλέον καταλαμβάνει όλο το χώρο μέχρι τα άκρα της συσκευής, προσφέροντας επιλογές 40mm και 44mm.

Το interface έχει προσαρμοστεί στη μεγαλύτερη οθόνη προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες με μία ματιά. Το επόμενης γενιάς S4 chip της Apple με τον custom 64-bit διπύρηνο επεξεργαστή προσφέρει τη διπλάσια ισχύ από τον προκάτοχό του, ενώ υπόσχεται μπαταρία που διαρκεί όλη τη μέρα.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου Apple Watch είναι η ικανότητα λήψης ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η Apple τόνισε μάλιστα πως είναι το πρώτο προϊόν ΗΚΔ που πωλείται απευθείας στον καταναλωτή. Βασίζεται στα ηλεκτρόδια του Digital Crown τα οποία σε συνδυασμό με το νέο ηλεκτρικό αισθητήρα καρδιακών παλμών, μπορούν να ανιχνεύσουν το ρυθμό της καρδιάς μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αναλύει τα δεδομένα και μπορεί ακόμα και να ειδοποιήσει το χρήστη αν εντοπίσει σημάδια κολπικής μαρμαρυγής. Όλα τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ένα PDF στην εφαρμογή Health και μπορείτε εύκολα να το μοιραστείτε με το γιατρό σας.

Το Watch OS 5 αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και στο background περιοδικά, στέλνοντας ειδοποίηση αν εντοπίσει κάτι ακανόνιστο. Ειδοποιεί επίσης αν ο καρδιακός ρυθμός υπερβεί ή πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο.

Το Series 4 μπορεί να ανιχνεύσει επίσης τη στιγμή που θα πέσετε στο έδαφος με το νέο Fall Detection. Το επιταχυνσιόμετρο μαζί με το γυροσκόπιο ανιχνεύουν επιτάχυνση έως και 32G και οι αλγόριθμοι αναγνωρίζουν αν ο χρήστης είχε μια άγαρμπη πτώση. Μετά την πτώση στέλνεται ειδοποίηση στο χρήστη με την οποία μπορεί να καλέσει τις πρώτες βοήθειες, είτε αν το επιλέξει ο χρήστης ή αν ανιχνεύσει ακινησία 60 δευτερόλεπτα μετά την πτώση.

Η Yoga και Hiking εφαρμογές είναι νέες ασκήσεις που προστέθηκαν στη fitness λειτουργία του smartwatch, ενώ βελτιώθηκε και η συνδεσιμότητα με το Walkie-Talkie, ένας νέος τρόπος επικοινωνίας από ρολόι σε ρολόι μέσω Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Το ηχείο βελτιώθηκε και το μικρόφωνο μεταφέρθηκε μακριά από αυτό για να μην επηρεάζει την ποιότητα κλήσης.

Το Apple Watch Series 4 με GPS ξεκινά από τα $399 και το GPS + Cellular μοντέλο από τα $499. To Apple Watch Series 3 μειώνεται στα $279. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία του ξεκινά την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.