iPhone XR: Το νέο φθηνότερο iPhone έρχεται σε έξι χρώματα

Ξεκινάει από τα $749 και είναι παρόμοιο σε specs με τα XS/ XS Max
12 Σεπτεμβρίου 2018 18:40
iPhone XR: Το νέο φθηνότερο iPhone έρχεται σε έξι χρώματα

Εκεί που η παρουσίαση των νέων μεγάλων iPhone XS και XS Max ολοκληρώθηκε, σαν σφήνα ανακοινώθηκε το iPhone XR, που αποτελεί το μικρότερο αδερφάκι των προαναφερθέντων, κυρίως γιατί αποτελεί την "budget" πρόταση της Apple. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και έρχεται σε έξι χρώματα: ασημί, μαύρο, μπλε, κοράλ, κίτρινο και κόκκινο χρώμα (Product RED). Φέρει IP67 πιστοποίηση και άρα αντέχει σε νερό έως και 2μ βάθος, ακόμη και αν βραχεί με χυμό ή ποτό. Η οθόνη τους διαφέρει από τα OLED μοντέλα, καθώς εδώ συναντάμε μια bezel-less LCD οθόνη στις 6.1 ίντσες -η Apple τη βάφτισε Liquid Retina. Υποστηρίζει όπως και τα άλλα μοντέλα, wide colour gamout και 120Hz touch-sensing rate, με την ανάλυση να είναι αρκετά χαμηλότερη στα 1792x828 pixels και 323ppi.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός -επιβεβαιώνοντας ορισμένες φήμες- πως δεν έχει 3D Touch, το οποίο αντικαθίσταται με το Haptic Touch, που ουσιαστικά είναι διάφορα gestures. Φέρει τους ίδιους μπροστινούς Face ID αισθητήρες με τα XS/XS Max και τον ίδιο εξελιγμένο A12 Bionic επεξεργαστή. 

 

 

Παρόλο που τραβά φωτογραφίες με μονό αισθητήρα στα 12 megapixel και ουσιαστικά τον ίδιο αισθητήρα των μεγαλύτερων αδερφών του, χάρη στη δύναμη του A12 δημιουργεί potrait effect μέσω software, όπως το Pixel 2 της Google, μαζί με το ρυθμιζόμενο depth of field. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ξεπερνάει κατά μιάμιση ώρα παραπάνω αυτή του iPhone 8 Plus. Τέλος, είναι και αυτό δίκαρτο χάρη στη Dual SIM με eSIM υποστήριξη δυνατότητα του.

 

Το iPhone XR θα κυκλοφορήσει με τιμή που θα ξεκινάει από τα $749 στις 26 Οκτωβρίου.