Τα Apple προϊόντα θα γίνουν πιο ακριβά με τους δασμούς του Trump

Η Apple καλεί τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν από τον εμπορικό πόλεμο
09 Σεπτεμβρίου 2018 06:52
Τα Apple προϊόντα θα γίνουν πιο ακριβά με τους δασμούς του Trump

Η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα - οι περίφημες ταρίφες του Trump - μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές αρκετών Apple προϊόντων σύμφωνα με την εταιρία. Ένας φόρος 25% στα ίδια τα προϊόντα ή στα εξαρτήματα που τα αποτελούν, όπως σχεδιάζεται, αναμένεται να φέρει αυξήσεις τιμών στα Apple Watch, AirPods και HomePod, μειώνοντας τις πωλήσεις της Apple. Άλλα προϊόντα, όπως το Mac Mini, το Pencil, το ασύρματο ποντίκι, το trackpad, οι θήκες τηλεφώνων και tablet, φορτιστές, καλώδια και άλλα, μπορεί επίσης να επηρεαστούν από τις ταρίφες.

Έτσι η εταιρία, με επιστολή της προς τον εκπρόσωπο της επιτροπής εμπορίου καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη θέση της και να υποχωρήσει από αυτόν τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει.

Η σχέση ΗΠΑ-Κίνας στον τομέα των τεχνολογικών προϊόντων ήταν έως τώρα άριστη, με πολλές αμερικανικές εταιρίες να έχουν στηρίξει την ανάπτυξή τους και την επιτυχία τους στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Κίνας. Έτσι, τα τεχνολογικά προϊόντα ήταν ένας τομέας ο οποίος δεν είχε επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο…έως τώρα. Οι δασμοί που θέλει να επιβάλει ο Trump στα κινεζικά τεχνολογικά προϊόντα και εξαρτήματα ξεπερνούν τα $200 δισεκατομμύρια. Η Apple τονίζει πως οι δασμοί θα πάρουν τελικά τη μορφή ενός επιπλέον φόρου στους Αμερικανούς πολίτες, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξήσουν το κόστος των Apple προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνοντας την Apple σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της. Τονίζει επίσης πως το μεγαλύτερο χτύπημα από τις ταρίφες θα το δεχθούν σε τελική ανάλυση οι ΗΠΑ.