Δε θα αυξηθούν οι τιμές των νέων iPhone

To 6.5 ιντσών OLED μοντέλο θα ονομάζεται iPhone Xs Max
06 Σεπτεμβρίου 2018 06:23
Δε θα αυξηθούν οι τιμές των νέων iPhone

Μία εβδομάδα πριν μάθαμε πως τα νέα iPhone του 2018 θα ονομάζονται iPhone Xs, σηματοδοτώντας την επιστροφή του “S” branding, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα αν μιλάμε για κεφαλαίο ή μικρό “s”. Σύμφωνα με νέα διαρροή, το μεγαλύτερο OLED μοντέλο στις 6.5 ίντσες θα ονομάζεται iPhone Xs Max, με την Apple να απομακρύνεται από την Plus ονομασία.

Όσο για τις τιμές των νέων iPhone, υπάρχει η ανησυχία πως θα αυξηθούν, αφού μία μεγαλύτερη οθόνη (όπως αυτή των 6.5 ιντσών) θα  σημαίνει και αυξημένο κόστος κατασκευής. Ωστόσο οι φήμες λένε πως η Apple δε θα αυξήσει τις τιμές των νέων iPhone σε σχέση με πέρυσι, όπου το iPhone X κόστιζε $999. Συγκεκριμένα το φθηνότερο από τρία μοντέλα, αυτό των 6.1 ιντσών με LCD οθόνη, θεωρείται πως θα κοστίζει $699. Το iPhone Xs στις 5.8 ίντσες τοποθετείται στα $800 και το iPhone Xs Max θα πάρει τη θέση του περσινού iPhone X στα $999.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά θεωρείται σίγουρο πως το Touch ID δε θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του, με το Face ID να αναλαμβάνει ξανά αποκλειστικά την ασφάλεια. Μάλιστα αποκλείεται και η περίπτωση να ενσωματώσει η Apple αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, καθώς η υποστήριξή τους σε OLED οθόνες δε βρίσκεται ακόμα σε ικανοποιητικό στάδιο.