Η Κίνα περιορίζει το gaming στα παιδιά

Για το καλό των ματιών τους
01 Σεπτεμβρίου 2018 08:09
Η Κίνα περιορίζει το gaming στα παιδιά

Ένα νέο νομοσχέδιο παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας το οποίο έχει σκοπό να περιορίσει τις κυκλοφορίες video games στη χώρα καθώς και το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά μπροστά σε μία οθόνη. Την Πέμπτη, ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jiping κάλεσε τις αρχές και τους πολίτες να δώσουν περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα της μυωπίας στα παιδιά, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά μυωπίας σε παιδιά στον κόσμο. Εφτά ακόμα υπουργεία χαιρέτισαν την απόφαση αυτή.

Έτσι, οι αρχές θα περιορίσουν και θα ελέγχουν τον αριθμό των παιχνιδιών που βρίσκονται διαθέσιμα online, καθώς και την κυκλοφορία νέων τίτλων, ενώ ταυτόχρονα θα εισάγουν ένα νέο σύστημα ηλικιακής καταλληλόλητας και θα μειώσουν το χρόνο που τα παιδιά παίζουν παιχνίδια. Θέλουν επίσης να διασφαλίσουν πως τα παιδιά θα έχουν σωστούς κύκλους ύπνου και σωστή διατροφή, ενώ θέλουν να τα ενθαρρύνουν να παίζουν έξω περισσότερο και να αποκτήσουν συνήθειες εκγύμνασης. Σκέφτονται επίσης τη μείωση των ασκήσεων του σχολείου για το σπίτι, ειδικά αυτές που απαιτούν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Τα σχολεία θα είναι υποχρεωμένα να διεξάγουν ασκήσεις για την όραση των μαθητών σε καθημερινή βάση και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών θα περιοριστεί στο 30% του συνολικού χρόνου διδασκαλίας.

Ο στόχος είναι να μειωθεί η μυωπία στα παιδιά και στους εφήβους κατά 0.5% ανά χρονιά μέχρι το 2023 και κατά 1% ανά χρονιά σε περιοχές που το πρόβλημα της μυωπίας είναι μεγαλύτερο. Μέχρι το 2030 το υπουργείο ελπίζει να έχει περιορίσει τη μυωπία στα εξάχρονα παιδιά στο 3%, στο 38% για όλους τους μαθητές δημοτικού, κάτω από 60% για μαθητές γυμνασίου και κάτω από 70% για μαθητές λυκείου.

Αναμφισβήτητα η gaming βιομηχανία θα δεχθεί βαρύ πλήγμα, αφού μόνο η κινεζική Tencent έχασε $20 δισεκατομμύρια σε αξία μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου.