Νέες U και Y σειρές επεξεργαστών από την Intel για laptops

Θα οδηγήσουν σε λεπτότερα notebooks
29 Αυγούστου 2018 09:59
Νέες U και Y σειρές επεξεργαστών από την Intel για laptops

Η Intel εμπλουτίζει τους επεξεργαστές  όγδοης γενιάς για laptops με τις νέες U και Y σειρές, οι οποίες υπόσχονται πως θα κάνουν τα μελλοντικά mainstream laptops εξαιρετικά λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό των νέων επεξεργαστών είναι το gigabit Wi-Fi, το οποίο σε συνεργασία  με τα AC routers θα κάνει την εργασία στο internet ταχύτατη. Διαθέτουν επίσης ένα τετραπύρηνο audio DSP το οποίο θα αναγνωρίζει φωνητικές εντολές για διάφορες ψηφιακές βοηθούς.

Ειδικότερα στη Y σειρά των δύο πυρήνων, το θερμικό προφίλ των 5W σημαίνει πως τα περισσότερα laptops δε θα χρειάζονται ψύξη για τον επεξεργαστή, μειώνοντας σημαντικά το πάχος της συσκευής αλλά και το βάρος της, ενώ υπόσχονται σημαντικά καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τις υπόλοιπες σειρές της όγδοης γενιάς.

Η νέα U σειρά υπόσχεται x6.5 φορές ταχύτερες επιδόσεις στο encode 4K video από την παλιά U σειρά, ενώ είναι δύο φορές ταχύτερη στο World of Tanks. Για να ξεχωρίσετε τη νέα U σειρά από την παλιά, τα laptops θα έχουν πλέον ένα αυτοκόλλητο “Optimized for Connectivity” σε έντονο κίτρινο χρώμα κάτω από το logo της Intel.

Tags: