Εξωσκελετός για τους εργαζομένους της LG

Για αύξηση δύναμης των άκρων
27 Αυγούστου 2018 06:00
Εξωσκελετός για τους εργαζομένους της LG

Οι εξωσκελετοί στο εργασιακό περιβάλλον γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Μετά τη Ford, την Lowe’s και άλλες εταιρίες, έρχεται και η LG για να ανακοινώσει τον πρώτο της ρομποτικό εξωσκελετό με την ονομασία LG CLOi SuitBot.

Ο εξωσκελετός σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει τα πόδια του χρήστη, αυξάνοντας τη δύναμή τους και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων. Διαθέτει κινούμενες κλειδώσεις, πατούσα σε στυλ σανδαλιού με αυτόματες παραμετροποιήσεις οι οποίες βοηθούν το χρήστη να φορά και να βγάζει τον εξωσκελετό γρήγορα και εύκολα. Οι σχεδιαστές σκέφτηκαν την άνεση και την εργονομία, προσφέροντας φυσική αίσθηση στο περπάτημα και στην ορθοστασία.

Το CLOi SuitBot μπορεί επίσης να συνδεθεί με τα άλλα ρομπότ της σειράς CLOi και να γίνει μέρος ενός “έξυπνου δικτύου εργασίας”, μεταφέροντας πληροφορίες ή εργαλεία από ένα σημείο του εργοστασίου στο άλλο. Αναλύει επίσης βιομετρικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειάς του. Ο εξωσκελετός θα είναι διαθέσιμος στους επισκέπτες του περιπτέρου της LG κατά τη διάρκεια της IFA 2018 στο Βερολίνο τις επόμενες μέρες.