Καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών στο Gigafactory της Tesla

Από μεξικανικά καρτέλ
19 Αυγούστου 2018 07:26
Καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών στο Gigafactory της Tesla

Σύμφωνα με έναν πρώην εργαζόμενο της Tesla ονόματι Karl Hansen, στο Gigafactory της εταιρίας στην έρημο της Nevada, δραστηριοποιείται μεξικανικό καρτέλ το οποίο διακινεί ναρκωτικά όπως κοκαΐνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Η καταγγελία έγινε στο Security and Exchange Commission (SEC) των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του Hansen, Stuart Meissner, έδωσε στη δημοσιότητα μία τρισέλιδη επιστολή στην οποία αναλύει πως ο πελάτης του είχε διαπιστώσει μία σχέση μεταξύ διαφόρων υπαλλήλων της Tesla οι οποίοι πουλούσαν “σημαντικές ποσότητες” ναρκωτικών μέσα στο εργοστάσιο. Ο ίδιος ζήτησε από την Tesla να επικοινωνήσει με τη Δίωξη Ναρκωτικών αλλά η εταιρία δεν του αποκάλυψε ποτέ την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι καταγγελίες δε σταματούν εδώ. Ισχυρίζεται επίσης πως η Tesla είχε εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για να “καταγράφει την επικοινωνία των υπαλλήλων μέσω κινητών τηλεφώνων”. Τέλος, καταγγέλλει πως η Tesla δεν ανέφερε στο διοικητικό συμβούλιο και στους επενδυτές της πως υπήρξε κλοπή χαλκού και άλλων υλικών, αξίας άνω των $37 εκατομμυρίων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Μάλιστα τονίζει πως η Tesla ζήτησε από τον Hansen να μην αναφέρει την κλοπή στην αστυνομία και να σταματήσει την έρευνα που άρχισε ο ίδιος.

Το SEC δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις καταγγελίες, η Tesla ωστόσο τις έχει αρνηθεί, σημειώνοντας πως ο Hansen αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία του με την εταιρία. “Κάποιοι από τους ισχυρισμούς του είναι απλά ψευδείς. Άλλοι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν”. Ο Elon Musk σε επικοινωνία του με το Gizmodo χαρακτήρισε τον Hansen ώς “τρελό” με την έκφραση “this guy is super nuts”.

Ισχυρίζεται πως η ασφάλειά μας είναι χάλια (δεν είναι τέλεια αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είμαστε παρακλάδι του Sinaloa καρτέλ όπως ισχυρίζεται) και ταυτόχρονα έχουμε εκπληκτικές δυνατότητες παρακολούθησης. Δεν μπορεί να αληθεύουν αυτά.