Το Facebook θέλει και τα τραπεζικά δεδομένα των χρηστών του

Ρεπορτάζ το θέλουν να συνεργάζεται με μεγάλους οίκους τραπεζών
09 Αυγούστου 2018 14:36
Το Facebook θέλει και τα τραπεζικά δεδομένα των χρηστών του

Νέο ρεπορτάζ της The Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι το Facebook ζήτησε από τις τράπεζες τα οικονομικά στοιχεία των χρηστών του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Facebook προσέγγισε μερικούς μεγάλες τραπεζικούς οίκους όπως οι Wells Fargo, JP Morgan Chase και Citigroup με σκοπό τη συνεργασία. Η πρόταση του κολοσσού των social media αφορούσε λεπτομερείς πληροφορίες των τραπεζικών δεδομένων των χρηστών, με αντάλλαγμα οι τράπεζες να δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να συναλλάσσονται μέσα από το ίδιο το Facebook. 

Μετά το άκουσμα της είδησης, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο TNW ότι το δημοσίευμα δεν είναι αληθές και πως η συνεργασία που πρότεινε ήταν για να ενσωματώσει τραπεζικά chatbots στο Messenger. Δεδομένης της πρόσφατης μελανής ιστορίας του Facebook με τα προσωπικά δεδομένα των δισεκατομμυρίων χρηστών του και το μεγάλο σκάνδαλο της Cambridge Analytica, με δυσκολία μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τα λεγόμενα του. Μάλιστα, η Wells Fargo αρνήθηκε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Facebook. 

Το ότι το Facebook έχει σκοπό να βλέπει τις τραπεζικές μας συναλλαγές ανοίγει ακόμη ένα σκοτεινό παράθυρο στο πως διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα. Μένει να δούμε εν καιρώ εάν το ρεπορτάζ αποδειχθεί αληθινό. Εσείς τι πιστεύετε;