O Elon Musk θέλει να βγάλει τη Tesla από το χρηματιστήριο

Έχει σχέδιο και την κατάλληλη χρηματοδότηση για να το κάνει
08 Αυγούστου 2018 13:34
O Elon Musk θέλει να βγάλει τη Tesla από το χρηματιστήριο

Πανικό ανά τον κόσμο και τους επενδυτές της Wall Street προκάλεσε το αναπάντεχο και αινιγματικό tweet του Elon Musk σήμερα τα ξημερώματα. Ο ιδρυτής της Tesla δήλωσε ότι σκέφτεται να κάνει την εταιρία του ιδιωτική και να τη κατεβάσει από τα ταμπλό του χρηματιστηρίου, τονίζοντας μάλιστα πως έχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να προβεί σε αυτή την ριψοκίνδυνη, όπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα, κίνηση.  

"Σκέφτομαι να κάνω την Tesla ιδιωτική εταιρία στα $420. Έχω εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση."

Οι μετοχές της εταιρίας, μετά το ξαφνικό tweet, αυξήθηκαν κατά 11% στο άκουσμα των σχεδίων του Musk φτάνοντας στα $380 ανά μετοχή και εκτιμάται από αναλυτές ότι ίσως να φτάσει πολύ σύντομα το ποσό των $420 ανά μετοχή. O Musk έστειλε κιόλας email στους υπαλλήλους του εξηγώντας πως το να γίνει ιδιωτική θα επιτρέψει στην Tesla να λειτουργήσει καλύτερα.

Το σχέδιο του άλλωστε, έχει βάση, διότι μια ιδιωτική εταιρία δεν χρειάζεται λογοδοτεί κάθε τρεις μήνες στους μετόχους της και δεν περνάει από τον ίδιο εξονυχιστικό έλεγχο, όπως γίνεται σε αυτές όπου τον έλεγχο έχουν οι μέτοχοι. Tέλος, δεν είναι τυχαίο επίσης, το timing του tweet του Musk, το οποίο έγινε μετά την ανακάλυψη των Financial Times,  ότι το δημόσιο fund της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε ένα ποσοστό της τάξης του 3-5% στην εταιρία.