Οι πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάσετε στο αγαπημένο σας selfie φίλτρο σας είναι γεγονός

Ανησυχούν οι γιατροί για το φαινόμενο “Snapchat Dysmorphia”
05 Αυγούστου 2018 07:13
Οι πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάσετε στο αγαπημένο σας selfie φίλτρο σας είναι γεγονός

Το Snapchat και το Instagram μας εισήγαγαν σε ένα κόσμο επαυξημένης πραγματικότητας, όπου διάφορα φίλτρα μπορούν να εφαρμοστούν στο πρόσωπό μας μέσω της selfie κάμερας, καλύπτοντας ατέλειες. Μια αναπάντεχη παρενέργεια όμως όλου αυτού έρχεται να ανησυχήσει την ιατρική κοινότητα. Σύμφωνα με το περιοδικό του Facial Plastic Surgery του American Medical Association, παρατηρείται μία αύξηση σε πλαστικές επεμβάσεις οι οποίες θα κάνουν τους υποψήφιους να μοιάζουν περισσότερο στις selfies τους. Ο Dr. Neelam Vashi του Ethnic Skin Center στο Boston Medical Center απέδωσε τον όρο “Snapchat Dysmorphia” στο νέο αυτό ανησυχητικό trend το οποίο έχει κυριαρχήσει στους εφήβους.

Σύμφωνα με τον Vashi, οι έφηβοι αρέσκονται σε αυτό που βλέπουν στις selfies τους, αφού πολλά φίλτρα κρύβουν αρκετές ατέλειες, επομένως θέλουν να μοιάζουν έτσι και στην πραγματική ζωή. Σύμφωνα με την American Medical Academy of Facial Reconstructive Plastic Surgery, το 55% των γιατρών υποδέχονται ασθενείς οι οποίοι θέλουν να μοιάζουν ομορφότεροι στις selfies τους, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με πέρυσι.

Έχουν γίνει έρευνες που υποδεικνύουν ότι o κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να εκτιμά την πλαστική χειρουργική που βασίζεται στα social media, με τις εξιδανικευμένες εικόνες που δημιουργούν εκεί να υπερισχύουν έναντι του πραγματικού σώματός τους και έτσι πασχίζουν να φτάσουν τα “ιδανικά” στάνταρ μέσω της σωματικής διαμόρφωσης. – Cornell Social Media Lab