Τα tablets συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο

Μόνο Apple και Huawei είχαν άνοδο
04 Αυγούστου 2018 08:21
Τα tablets συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο

Η κατηγορία των tablets βρίσκεται σε μία διαρκή πτώση τα τελευταία χρόνια, με τις πωλήσεις να μειώνονται για 15 συνεχόμενα τρίμηνα! Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ακολουθεί το ίδιο trend, με 33 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, 5 εκατομμύρια λιγότερα tablets δηλαδή από το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Για πρώτη φορά όμως η πτώση πιάνει διψήφιο ποσοστό, αγγίζοντας το 13.5%.

Παρόλο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον στην αποσπώμενη μορφή τους, αυτοί που λειτουργούν με μικρότερο budget έχουν ελάχιστες επιλογές διαθέσιμες, οπότε προτιμούν τα παραδοσιακά PCs. Ωστόσο με την έλευση του Surface Go, των tablets με βάση το Chrome OS και πιο οικονομικών iPad Pro στο μέλλον, η αποσπώμενη κατηγορία έχει λαμπρό μέλλον, αν οι επιδόσεις και το software ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις των χρηστών.

Οι μονδαδικές εταιρίες που είδαν άνοδο στις πωλήσεις τους στον τομέα των tablets ήταν η Apple και η Huawei. Η Apple είναι και η απόλυτη κυρίαρχος στον τομέα των tablets με 11 εκατομμύρια πωλήσεις, κατέχοντας πάνω από το ένα τρίτο της αγοράς.